Η διατροφή στην Αράχωβα

Τι θα αποζητούσατε για φαγητό σε ένα παραδοσιακό χωριό;
Πίτα χωριάτικη, χόρτα άγρια, ντόπια τυριά, κρέατα και ωραίο βαρελίσιο κρασί!
Ε! λοιπών όλα αυτά υπάρχουν στην Αράχωβα και όχι μόνο.
Το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, το σπληνάντερο, το βραστό, η φασολάδα, η φορμαέλα (είδος τυριού που γίνετε μόνο στην Αράχωβα) και πολλά άλλα είδη ετοιμάζονται από τους ”ταβερνιαραίους” σύμφωνα με την παλιά παραδοσιακή συνταγή που κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους.
Οτιδήποτε λοιπών και να ζητήσεις θα το βρεις και μάλιστα θα είναι και πολύ νόστιμο μιας και τα προϊόντα ειναι εξ’ ολοκλήρου ντόπια. Οι ταβέρνες και τα εστιατόρια ξεκινούν 5 χιλιόμετρα έξω απ’ την Αράχωβα (περιοχή Ζεμενός) και καταλήγουν διάσπαρτες στο Λιβάδι του Παρνασσού.
Αν πάλι θέλετε εκλεκτούς μεζέδες συνοδευόμενους με ντόπιο μπρούσκο κρασί, μπύρα, ούζο η τσίπουρο δεν θα έχετε παρά να ψάξετε στα σοκάκια της Αράχωβας, κάτι θα βρείτε!!! Τέλος για εσάς που ο χρόνος είναι λίγο πιεστικός και θέλετε κάτι στο ”πόδι”, υπάρχουν αρκετά snack bar με σουβλάκια, σάντουιτς, τυρόπιτες, κρουασάν κ.λ.π.

css.php